Besplatna dostava za sve kosilice i aparate za zavarivanje iznad 150€.

MMA zavarivanje

MMA (Manual Metal Arc) zavarivanje, poznato i kao elektrodno zavarivanje, svestran je i često korišten postupak zavarivanja. Ponuda MMA aparata za zavarivanje IPOTOOLS nudi robusna i pouzdana rješenja kako za profesionalne zavarivače, tako i za kućne majstore. Ovi aparati su dizajnirani za jednostavno i precizno izvođenje različitih zavarivačkih zadataka te osiguravaju izvrsne performanse i kontrolu.

MMA aparati za zavarivanje IPOTOOLS opremljeni su naprednom inverterskom tehnologijom koja osigurava stabilan i konzistentan luk. Ova tehnologija ne samo da poboljšava kvalitetu zavarivanja, već i smanjuje ukupnu potrošnju energije, što aparate čini energetski učinkovitijima. Kompaktan i lagan dizajn ovih aparata za zavarivanje omogućuje jednostavnu prenosivost i manevriranje, što je idealno za zavarivačke projekte na terenu.

Ovi aparati za zavarivanje imaju intuitivne upravljačke ploče s digitalnim zaslonima, što korisnicima omogućuje precizno podešavanje i praćenje zavarivačkih parametara. Robusna konstrukcija MMA aparata za zavarivanje IPOTOOLS osigurava izdržljivost i dug vijek trajanja, čak i u zahtjevnim radnim okruženjima. Sa širokim rasponom modela, IPOTOOLS nudi pravi alat za različite zavarivačke primjene, od lakšeg održavanja i popravaka do težih industrijskih zadataka.

ModelMMA-120SMMA-160RMMA-200R
Zavarivački tok20-120A10-160A20-200A
Opterećenje120A – 60%
76A – 100%
160A – 60%
120A – 100%
200A – 45%
130A – 100%
Anti-StickDaDaDa
Hot-StartNeDaDa
Arc-ForceNeDaDa
Maksimalna debljina elektrode3,2 mm4 mm5 mm
Preporučena debljina elektrodedo 2,5 mmdo 3,2 mmdo 4 mm
Masa1,5 kg2,8 kg3,5 kg

Za pregled svih aparata povucite udesno!

Varili smo kiblo 24 tonskega bagra...

Varili smo kiblo 24 tonskega bagra...

IPOTOOLS | MMA program za zavarivanje

IPOTOOLS | MMA program za zavarivanje

Guss schweißen von Nachbars Trecker

Guss schweißen von Nachbars Trecker

IPOTOOLS MMA-160R | Prezentacija aparata za zavarivanje

IPOTOOLS MMA-160R | Prezentacija aparata za zavarivanje

IPOTOOLS MMA-160R | Unboxing, nadzorna ploča i zavarivanje

IPOTOOLS MMA-160R | Unboxing, nadzorna ploča i zavarivanje

IPOTOOLS MMA-160R - Unboxing i prikaz rada

IPOTOOLS MMA-160R - Unboxing i prikaz rada

BLOG

Upoznajte osnovne tehnike, savjete i trikove za poboljšanje vaših vještina zavarivanja te najnovije trendove u industriji zavarivanja. Otkrijte kako zavarivanje može postati učinkovitije i sigurnije uz korištenje odgovarajuće opreme i metoda.

Zašto odabrati IPOTOOLS?2024-06-05T10:16:08+02:00

S IPOTOOLS birate zajamčenu kvalitetu marke, etabliranu marku koja od 2007. godine postiže odlične rezultate kako na domaćem, tako i na stranom tržištu.

U našoj ponudi pronaći ćete pouzdane aparate za zavarivanje i plazma rezače, koji su svi opremljeni najnovijom IGBT tehnologijom.

Vizija naše marke IPOTOOLS temelji se na činjenici da nudimo visokokvalitetne i provjerene aparate za zavarivanje i plazma rezače po konkurentnim cijenama, koji su prikladni kako za profesionalce, tako i za početnike.

Za vas stalno poboljšavamo ponudu i pratimo najnovije trendove u zavarivanju i plazma tehnologiji, kako bismo vam iz sezone u sezonu mogli ponuditi najbolje proizvode. Svi IPOTOOLS proizvodi su vrhunske kvalitete, izdržljivi i imaju dug vijek trajanja. Naći ćete nas tamo gdje tražite najbolji omjer cijene i performansi.

Kako je sa servisom?2024-06-05T10:16:04+02:00

Ako trebate servis za vaš uređaj IPOTOOLS, nudimo vam profesionalne usluge popravka u našoj domaćoj radionici. Kod nas možete kupiti i originalne dijelove i dodatke.

U prvih 24 mjeseca nećete imati nikakve troškove usluga. Nakon 24 mjeseca naplaćuju se troškovi servisa, a i dalje je osigurana nabava rezervnih dijelova.

Pošaljite nam e-mail na: info@ipo-tools.hr

Molimo da nam dostavite sljedeće informacije:

 • Koji model ili uređaj imate?
 • Koje ste kvarove pronašli na uređaju?
 • Vaši podaci (ime, prezime, adresa, telefonski broj, broj narudžbe)
 • Po potrebi fotografiju kvara

Odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.

Ako vaš uređaj treba servis, možete ga jednostavno poslati u našu radionicu, gdje će naši tehničari pregledati problem i otkloniti ga.

Koji MMA aparat za zavarivanje odabrati?2024-06-05T10:23:39+02:00

Odabir pravog MMA (ručno elektrolučno zavarivanje) aparata ključan je za postizanje optimalnih rezultata na vašim projektima zavarivanja. Pri odabiru odgovarajućeg aparata važno je uzeti u obzir sljedeće faktore:

1. Debljina materijala

Razmislite o debljini materijala koje ćete zavarivati. Različiti aparati imaju različite mogućnosti u pogledu struje koju mogu osigurati.

IPOTOOLS MMA-120S: Ovaj aparat idealan je za manje i lakše projekte. Pogodan je za zavarivanje tanjih materijala i jednostavan za nošenje, što ga čini odličnim za rad na terenu.
Varilna struja: 20-120A
Težina: 2,8 kg

IPOTOOLS MMA-160R: Ovaj model nudi više snage i pogodan je za srednje zahtjevne projekte zavarivanja. Ako trebate veću svestranost i sposobnost zavarivanja debljih materijala, ovo je odličan izbor.
Varilna struja: 20-160A
Težina: 3,8 kg

IPOTOOLS MMA-200R: Za najzahtjevnije projekte odaberite ovaj aparat koji osigurava najveću struju i pogodan je za zavarivanje najdebljih materijala. Idealan je za profesionalce koji trebaju pouzdan i snažan aparat za zavarivanje.
Varilna struja: 20-200A
Težina: 4,8 kg

2. Prijenosnost i težina

Ako vam je potreban aparat koji ćete često prenositi, uzmite u obzir težinu i veličinu. Svi naši modeli su kompaktni i prikladni za nošenje.

IPOTOOLS MMA-120S: Kompaktan i lagan, prikladan za jednostavno nošenje, teži samo 2,8 kg.

IPOTOOLS MMA-160R: Srednje veličine, nudi dobar balans između snage i prenosivosti, teži 3,8 kg.

IPOTOOLS MMA-200R: Veći, ali još uvijek prikladan za nošenje, teži 4,8 kg.

3. Funkcionalnosti i dodatne značajke

Svi naši modeli imaju digitalne zaslone i funkciju Anti-stick, što poboljšava vaše iskustvo zavarivanja. Modeli MMA-160R i MMA-200R nude dodatne funkcije Arc-force i Hot-start za još bolju izvedbu zavarivanja.

Digitalni zaslon: Omogućuje precizno podešavanje struje za zavarivanje i praćenje rada aparata.

Funkcija Anti-stick: Sprječava lijepljenje elektrode, olakšava zavarivanje i poboljšava kvalitetu zavara.

Funkcija Arc-force: Poboljšava stabilnost luka i povećava penetraciju zavara.

Funkcija Hot-start: Omogućuje lakše pokretanje luka i sprječava lijepljenje elektrode na početku zavarivanja.

Zaključak

Pri odabiru pravog MMA aparata za zavarivanje uzmite u obzir vrstu i opseg vaših projekata zavarivanja, prenosivost i potrebne funkcionalnosti. Ako trebate pomoć pri odluci, obratite se našoj korisničkoj podršci za dodatne informacije.

Što znače Anti-Stick, Arc-Force i Hot-Start?2024-06-05T10:26:20+02:00

Funkcija Anti-stick

Opis: Funkcija Anti-stick sprječava da se elektroda zalijepi za materijal tijekom zavarivanja. Tijekom zavarivanja može se dogoditi da se elektroda zbog prekomjerne struje ili pogrešne tehnike zalijepi za materijal, što može uzrokovati prekid procesa zavarivanja i potrebu za ponovnim paljenjem luka.

Prednosti:

 • Olakšava zavarivanje: Omogućuje jednostavno uklanjanje elektrode bez oštećenja materijala.
 • Poboljšava kvalitetu zavara: Osigurava ravnomjeran protok zavarivačke struje i stabilan luk.
 • Smanjuje trošenje elektrode: Produžuje vijek trajanja elektrode.

Funkcija Arc-force

Opis: Funkcija Arc-force omogućuje automatsko povećanje struje kada se luk skrati. Ova funkcija je posebno korisna kod zavarivanja elektrodama s osnovnim premazom, gdje je potreban stabilniji luk.

Prednosti:

 • Poboljšava stabilnost luka: Održava stabilan luk čak i pri promjeni duljine luka.
 • Povećava penetraciju zavara: Poboljšava penetraciju zavara kod kraćeg luka.
 • Omogućuje veću fleksibilnost: Jednostavnija prilagodba tehnike zavarivanja.

Funkcija Hot-start

Opis: Funkcija Hot-start povećava struju na početku zavarivanja, što olakšava paljenje luka. Tijekom početka zavarivanja ključno je da se luk brzo i učinkovito uspostavi, jer to sprječava lijepljenje elektrode i omogućuje nesmetan početak zavarivanja.

Prednosti:

 • Olakšava paljenje luka: Osigurava brzo uspostavljanje luka.
 • Poboljšava početnu kvalitetu zavara: Manje grešaka na početku zavara.
 • Smanjuje stres za zavarivača: Manje ponovnog paljenja luka, što smanjuje umor.
Go to Top