Kod zavarivanja postoji nekoliko vrsta ozljeda koje su česte, ali ih je moguće izbjeći s odgovarajućom zaštitnom opremom i sigurnosnim mjerama. Ipotools nudi niz proizvoda koji su namijenjeni smanjenju rizika od tih ozljeda.

Ozljede očiju

Flash Burn (zavarivačke oči): Riječ je o upali rožnice uzrokovanoj izlaganjem ultraljubičastom zračenju iz zavarivačkog luka. Simptomi uključuju osjećaj pijeska u očima, crvenilo i osjetljivost na svjetlo.

Strana tijela u očima: Mali komadići metala ili prljavštine mogu tijekom zavarivanja ući u oči, uzrokujući iritaciju ili ozljede.

Zaštita
Automatska zavarivačka maska IPOTOOLS – maska se automatski prilagođava svjetlu zavarivačkog luka, čime smanjuje rizik od ozljeda očiju.
Zamjenska stakla: Redovita zamjena stakala na zavarivačkoj maski osigurava jasnu vidljivost i kontinuiranu zaštitu.

Opekline

Zavarivanje proizvodi visoke temperature i iskrice, što može dovesti do opeklina na koži. To je posebno često ako zavarivač ne nosi odgovarajuću zaštitnu opremu, kao što su rukavice, odjeća i obuća.

Zaštita
Zavarivačke rukavice i zavarivačke pregače IPOTOOLS izrađene su od materijala (goveđa i kozja koža) otpornih na toplinu i iskrice, što osigurava zaštitu od opeklina.

Ozljede sluha

Dugotrajno izlaganje visokoj razini buke pri zavarivanju može uzrokovati trajni gubitak sluha.

Zaštita
Iako IPOTOOLS možda ne nudi izravnu zaštitu sluha, preporučuje se korištenje zaštitnih slušalica ili čepića za uši pri radu u bučnim zavarivačkim okruženjima.

Udisanje plinova i para

Zavarivanje može osloboditi štetne pare i plinove, kao što su ozon, ugljikov monoksid i drugi, koji mogu dovesti do raznih dišnih problema.

Zaštita
Osigurajte dobro ventilaciju radnog prostora. IPOTOOLS može nuditi rješenja za ventilaciju i filtraciju koja pomažu smanjiti izloženost štetnim plinovima.

Ozljede zbog dugotrajne upotrebe

Dugotrajno zavarivanje bez odgovarajućih odmora može uzrokovati probleme s mišićima i zglobovima, uključujući bolove u leđima, ramenima i rukama.

Zaštita
Ergonomski dizajnirani alati i pribor od IPOTOOLS, kao što su magneti za uzemljenje i magnetski kutnici, mogu smanjiti fizički napor i poboljšati udobnost pri radu.

Kako bi se izbjegle ove ozljede, ključno je koristiti odgovarajuću zaštitnu opremu, redovite pauze i pravilnu tehniku zavarivanja. Također je važno da radna mjesta budu dobro ventilirana kako bi se smanjila izloženost štetnim plinovima i parama.